Valpar / Puppies

De första veckorna av valparnas liv ligger de i en valplåda tillsammans med sin mamma i ett avskilt rum. De äter och sover medan tiken sköter om dem.


När de är omkring 2 veckor gamla börjar de öppna sina ögon och öron och det är så spännande att få möta de små individerna. Det är också nu de får sin första dos med avmaskning. Det får de 3 gånger innan de är 8 veckor


Från 3 veckors ålder får de små smakportioner av puré och fil, som sedan succesivt byts ut mot valpfoder.

Vi  börjar även raka deras små nosar, tassar och små rumpor. Det är då man börjar se att de faktiskt är små pudlar.


Vid den här åldern börjar de bli mer rörliga och tycker att valplådan är för trång, så när de är 3-4 veckor blir det dags att flytta ut i valphagen där de har gott om plats att leka och busa.

Valphagen har vi mitt i vardagsrummet och vi har en hyfsat öppen planlösning i huset, så vi har bra koll på dem. Men framförallt så vänjer de sig vid oss, de andra hundarna och alla vardagliga ljud m.m.


Lite grann beroende på väder och temperatur, så får de börja komma ut och upptäcka trädgården när de är omkring 4-5 veckor. Det tycker de är väldigt spännande.


Från 5 veckors ålder brukar vi tycka att valparna kan börja ta emot besökare. Vi har ju inga egna små barn längre, men vi brukar bjuda hem andras barn så att valparna får vänja sig lite vid dem. 


Vi försöker även se till att de får komma ut och åka några turer i bil innan det är dags att åka till veterinären för att få vaccination, chip i nacken och bli besiktigade inför flytt till sina nya familjer.

Vi har inga valpar tillgängliga för tillfället


We have no puppies available

Är du intresserad av valp från White & Bright? Kul! 


Vi vill gärna att man visar sitt intresse genom att skriva och berätta lite om sig själv, vad man har för tidigare erfarenhet av hund/pudel och vad man har för önskemål och framtida planer med sin hund.


Vi är ju såklart väldigt måna om att det ska bli så bra som möjligt, både för er och för valpen/hunden.

När valparna är runt 6 veckor gamla börjar man kunna ana deras personligheter och först då kan vi börja försöka matcha rätt valp till rätt hem.